top of page

KRISTINEBERGS
BÅTKLUBB - KBK

  • Instagram
  • Startsida

Båtklubb eller marina, vad passar mig?

Den största skillnaden mellan en båtklubb och en marina är att båtklubbar är ideella föreningar där samtliga medlemmar hjälps åt för att både hålla nere kostnader samt stärka gemenskapen. Medan en marina består av ett företag som erbjuder tjänster som kunderna efterfrågar. En marina kan bland annat erbjuda motorservice, polering, väktartjänst, samt torr- och sjösättning av båten. Har du båten på en båtklubb gör du endera motorservice samt polering av båten själv alternativt anlitar ett företag som gör det åt dig. Nattvakter samt torr- och sjösättning utförs av samtliga medlemmar.

Vad kostar det att ha sin båt på en båtklubb eller marina?

Priserna varierar och det är svårt att säga exakt vad en båtplats kostar på en båtklubb eller marina. Men avgiften för en marina är ofta många gånger högre än avgiften för medlemskap i en ideell båtklubb. På Kristinebergs båtklubb varierar årsavgiften mellan 6000 till 8000kr per år beroende på båtens storlek.

Hur lång är kötiden?

Kötiden kan skilja beroende på läget, men är du i desperat behov av en båtplats har marinan generellt en kortare kötid då det ofta finns lediga platser. För båtklubbar gäller en kötid som kan variera mellan 1-10 år beroende på båtens och båtklubbens storlek. De senaste åren har Krisitnebergs båtklubb haft en högre omsättning  vilket fått ner kötiden och den kortaste kötiden har då varit 2 år.

Vad skall jag välja?

Det är helt upp till dig själv att avgöra vilket som passar dig och dina behov. Väljer du en marina behöver du inte göra mer än att betala fakturan, medan båtklubben kommer ställa krav på dig som medlem.

bottom of page